Må linjen være perfekt? Må vinden være perfekt? Skal vi vente, utsette eller sette i gang? Hva skal til for å få en god start på regattadagen?

Dette er det ulike meninger om blant seilere, trenere, dommere og arrangører, og nettopp dette er temaet på NSF Akademiets åpne seminar på Teams onsdag 7. februar kl 19:00: Hvordan skal vi komme godt i gang med et regattaarrangement slik at seilasene blir rettferdige, seilerne fornøyde, at arrangementet kangjennomførse som planlagt og at arrangørene kan være stolte av hva de får til?

– Det er et spørsmål som opptar mange, og derfor håper vi riktig mange vil delta på seminaret på onsdag for å belyse denne problemstillingen, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

– Kanskje kan vi ende opp kvelden med og enes om noen prinsipper vi skal følge, sier Henrik Wigers Larsen, som vil lede seminaret.

Seiling er og blir en utendørsidrett og en ting er sikkert: Ingen rår over været. Men hvordan skal vi tilpasse oss været og vinden som kanskje ikke alltid oppfører seg som varslet eller forventet? Hva er de smarte grepene vi bør ta slik at flest mulig av et arrangements aktører blir fornøyde og kan akseptere det som skjer og blir besluttet?

Noen kjefter på starterne fordi de satte i gang en start uten at startlinjen var hundre prosent rett. Andre kjefter på starterne fordi seilerne måtte vente lenge før starten kunne gå, fordi starterne ønsket å legge en hundre prosent rett linje. Og starterne; de stønner over seilere som gang på gang drar med seg feltet over startlinjen – noe som fører til hyppige, forsinkende omstarter.

Og i alle RIB-ene, der sitter trenere og foreldre som filmer, tar bilder og gjerne vet best om hva som burde ha blitt gjort.

– Alle mener så mye om dette, så la oss diskutere det. Hvordan skal vi komme godt i gang med en regatta uten for mye venting, med en akseptabel startlinje og med en akseptabel bane. Starten er egentlig en liten del av dagen som tar utrolig mye fokus, så om vi kan være litt greiere med hverandre i denne fasen, så kanskje vil vi også få det litt morsommere ute på banen, sier kursleder Henrik Wigers Larsen, som håper kvelden 7. februar vil bringe frem noen signaler som kan bidra til å gi regattaene en god start.

– Kanskje vi kan enes om noen prinsipper vi skal forsøke å følge, sier han og håper på at deltakerne på seminare vil utgjøre et godt utvalg av arrangører, trenere, seilere, dommere, foreldre og alle andre interesserte.

7. februar kl 19:00 på Teams. Linken til møtet har du her.