Det norske landslaget har i det siste året oppnådd fantastiske resultater, og bak de aller beste vokser det nå frem en ny gruppe inspirerte og motiverte seilere. Nå kan du bli med å videreutvikle dem og norsk seilsport. Bli med på laget!

Norske seilere har vist imponerende internasjonale resultater i 2023 og nå senest med Hermann Tomasgaards fenomenale sølvmedalje i ILCA 7-VM. Det norske landslaget fremstår bedre enn på flere ti-år, og med fire reelle medaljekandidater – i ILCA 7, ILCA 6, 49erFX og iQFOiL damer – i det kommende OL-et, fremstår seiling som en av de aller beste norske idrettsgrenene i sommeridretter.

Det er imidlertid ikke bare de etablerte seilerne som gjør det godt. Mange av de 12 internasjonale mesterskapsmedaljene norske seilere vant i 2023, ble vunnet av unge seilere på nivået under landslaget; på NSFs utviklingslag.

– For alle de gode seilerne vi har like bak de fremste seilerne, har vi langt fra fullverdige satsninger. Vi er helt avhengige av at utøverne putter inn mye penger selv for å trene og konkurrere, sier sportssjef Eirik Verås Larsen.

Bli med på et spleiselag!

Og for å hjelpe disse seilerne har Norges Seilforbund tatt initiativet til et spleiselag.

– Alle vi som brenner for seiling og seilsport er jo på sett og vis på samme lag. Vi ønsker det beste for idretten vår, og at seilerne som trener iherdig for å bli bedre, skal lykkes. Og så blir vi stolte når de lykkes og media viser interesse for hva de har prestert. Dessuten gir det mening og vi ser sammenhengen når gode prestasjoner gir ringvirkninger i lokale miljøer og inspirerer til rekruttering og større bredde. Derfor har vi kalt kampanjen vår «Bli med på laget», og så håper vi alle seilere i landet vil bidra med en skjerv og på den måten føle seg litt delaktige i de prestasjonene disse seilerne etter hvert vil oppnå, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Kampanjen er lagt ut på spleis.no, og der kan du bidra med valgfritt beløp – stort eller lite.

– At du blir med på laget er det aller viktigste, sier generalsekretæren som håper på et virkelig tallrikt lag som vil stå bak de norske seilerne i sesongen som kommer.

Større lag – flere trenere

– Et prioritert mål med dette spleiselaget er å dekke trenerutgifter for denne gruppen av seilere, noe som er helt essensielt for deres videre utvikling, sier sportssjef Eirik Verås Larsen.

Han ønsker seg også et større og bredere sammensatt landslag med flere seilere i hver klasse, slik at de kan trene og utvikle seg sammen. Et eksempel på hva dynamikken i en gruppe betyr, fikk man senest et eksempel på under VM i ILCA 7, der de norske seilerne for første gang var sammen og jobbet som et lag under trener Anton Garotte. Hermann Tomasgaard vant sølv og de tre andre seilerne på laget hevet seg atskillige hakk i forhold til hva de tidligere har prestert internasjonalt.

Og ved siden av disse fire seilerne, er det ytterlige flere ILCA 7-seilere som banker på og er ønsket inn på laget. Og slik er det også for eksempel for iFOiL-miljøet og blant WASZP-seilerne.

En gyllen mulighet til å få til noe stort

– Jeg mener det er viktig å utvide landslaget for å kunne utvikle bedre og flere landslagssamlinger og for å sikre flere trenerressurser. For å realisere disse målene, kreves det en styrking av økonomien. Dette spleise-initiativet vil derfor være et viktig bidrag til å hjelpe på den nåværende underfinansieringen av norsk toppseiling, sier Verås Larsen.

Dette i kombinasjon med et landslag som nå er bedre og har et høyere nivå enn noensinne, mener han representerer en gyllen mulighet for å videreutvikle norsk seilsport til å kunne ta et stort steg fremover i internasjonalt perspektiv, og gjøre miljøet i norsk toppseiling mere robust enn hva tilfellet er i dag.

Oppfordringen blir følgelig:

Klikk deg inn på spleis.no og Bli med på laget!