Det er all grunn til å tro at deltakerne på årets Robline Hvasser Camp vil kunne reise hjem søndag kveld stinne av trening og ny kunnskap. 

Rundt regnet 80 seilere vil de nærmeste dagene og kommende helg samles på Hvasser til Norges Seilforbunds årlige og etter hvert svært tradisjonsrike høstsamling. De første starter allerede onsdag (4.10). Det er NSFs utviklingsgruppe; som er seilerne på nivået under landslaget. De vil ha to egne dager onsdag og torsdag, før resten av deltakerne kommer fredag.

– I år er vi så heldige å ha store deler av landslaget med på samlingen som trenere og ressurser. Vi har også med et virkelig A-lag av trenere, så jeg håper seilerne som deltar vil få et godt utbytte av samlingen, sier Emile Kathrin Vabø i NSF, som er primus motor for det hele. 

Med på samlingen er seilere i 29er, ILCA-klassene, WASZP og iQFOiL.

– I 29er er det 11 lag – hvorav flere helt nye lag. I ILCA 4 har vi en gruppe på hele 25 seilere, mens det i ILCA 6 og 7 er henholdsvis 14 og seks seilere. I WASZP er det kun fire seilere – litt skuffende det. Og i iQFOiL er det syv seilere. At det er såpass få brettseilere skyldes at det er et konkurrerende arrangement i Polen, forteller Emilie.

Stjernelag

Og seilerne som vil finne veien til Robline Hvasser Camp, vil få hjelp av litt av et stjernelag. De fire WASZP-seilerne som kommer, vil for eksempel få nyte godt av Sveriges kanskje mest meritterte seiler gjennom tidene, Fredrik Lööf, under hele samlingen. Ganske så eksklusivt! Fredrik vil også ha et eget fag-innslag på kveldstid som skal handle om «båtfølelse».

Hermann Tomasgaard vil seile med utviklingsseilerne onsdag og torsdag, og onsdag kveld vil han fortelle dem om sin satsing mot OL i Tokyo. Hans landslagskollega, Line Flem Høst, vil være med under hele samlingen og være ILCA-trener sammen med Eivind Melleby, Frode Jørstad, Mihalis Floros, Mads Severin Hassum-Olsen og Ingrid Bøen.

29er-seilerne vil bli fulgt av landslagets Mathias Berthet og Jeppe Nilsen, mens landslagstrener Olga Maslivets vil holde sin hånd om iQFOiL-seilerne. 

Torsdag kveld vil Mathias og Uffe Tomasgaard snakke om sine erfaringer med det å kombinere studier og en elitesatsing. Samme kveld vil Olga ta for seg temaet «langsiktig planlegging».

Line Flem Høst skal i ilden fredag kveld. Hun skal fortelle om sin satsing mot OL i Tokyo. Robline vil også ha et innslag om tauverk under samlingen.

Været ser også ut til å spille på lag med deltakerne. Det er meldt gode temperaturer og fin vind.

– Alt ligger til rette for at det skal bli en fin samling. 80 seilere er ikke det meste vi har hatt, vi skulle gjerne hatt flere, men de som kommer tror jeg vil få rikelig med påfyll, sier Emilie Kathrin Vabø.