Interessen for seilsportsligaen er nå så stor at 1. divisjon til neste år vil bli utvidet til 18 lag.

Nye seilforeninger vil være med i seilsportsligaen, noen foreninger som har vært borte i noen år, vil tilbake og de foreningene som havnet på nedrykksplass i år, vil mer enn gjerne være med videre.

– Ja, dette er en veldig gledelig utvikling, og i stedet for å ha en knallhard uttaking om fire ledige plasser og mange som ikke får være med, har vi valgt å utvide 1. divisjon til 18 lag. Det betyr at vi til neste år vil seile med seks båter i hver av flightene (omgangene) i 1. divisjon, sier Magnus Hedemark, NSFs prosjektansvarlige for seilsportsligaen.

Eliteserien vil fortsatt telle 15 seilforeningslag.

Blant foreningene som ønsker å være med i seilsportsligaen og som ikke var med i år, er blant annet Bergens, Bundefjorden og Bærum Seilforening. Dessuten har Horten Seilforening, som rykket opp i eliteserien etter årets sesong, ytret ønske om å få delta med et 2. lag i 1. divisjon. NTNUI – idrettslaget til Trondheim-studentene – har fra før av et lag i hver av divisjonene, så den muligheten har ligaen allerede åpnet for. Reglene er dog at ingen seilforening kan ha to lag i samme divisjon.

Trolig start i Bergen

Mye tyder på at neste års første ligastevne vil foregå i Bergen en av de to første helgene i mai.

– Vi jobber med Vestland Seilkrets om en slik løsning, og vi har tro på at vi skal komme i mål om det. Men akkurat per nå, er ikke noe helt fastlagt ennå, sier Magnus Hedemark.

30 lag i ungdomsligaen

Ungdomsliga blir det også til neste år, og påmeldingen til 2024-sesongen er allerede åpnet. Der er det slik at de seilforeningene som melder seg på først, får plass. Førstemann til mølla…, med andre ord, og i ungdomsligaen er deltakelsen begrenset til 30 lag.

Så her er det bare å snu seg fort som svint – enten man ønsker å delta med lag i seilsportsligaen eller ungdomsligaen. Magnus Hedemark er mannen å kontakte om man har spørsmål eller vil flagge interesse.