Over halvparten av stemmene som ble gitt til de tre finalistene i Helly Hansen Youth Award, gikk til Jostein Frederick Aker (22) fra Tønsberg. 

Jostein vant dermed en klar seier over Sindre Sørebø og duoen Julia Jacobsen og Emil Forslund. 53,6 prosent av stemmene gikk til Jostein, mens Sindre fikk 24,5 og Julia og Emil de resterende 21,9 prosentene. I alt ble det avgitt 1510 stemmer fra seil-Norge.

Nå hadde det seg slik at alle de tre finalistene allerede var sikret en av de tre premiene Helly Hansen hadde satt opp. Spørsmålet var hvem som skulle få hva. 

Jostein stakk av med hovedpremien, som er et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner. Sindre får et tilsvarende gavekort på 5000 kroner, mens Julia og Emil kan plukke ut HH-utstyr for 2500 kroner.20190817 162224 MJPKAN JUBLE: Jostein Aker har all grunn til å juble etter å ha vunnet HH Youth Award 2023. FOTO: Morten Jensen

God seiler med mange jern i ilden

Jostein Aker har markert seg i flere sammenhenger i de siste årene, og for å gjenta litt av hva som ble sagt om ham i forbindelse med nominasjonen:

Jostein er en allsidig seiler som mestrer en krevende og ustabil 49er, men en seiler som også hevder seg på øverste nivå i for eksempel J/70 og Melges 24. Han kan vise til mange gode regattaresultater, og i seilsportsligaen har han bidratt til at Tønsbergs lag har hevdet seg blant de aller beste i de senere årene.

Det siste han til nå har kunnet huke av på sin bucket-liste, er å være en del av det norske laget som i slutten av november deltok i SSL Gold Cup – et arrangement som har som mål å bli verdens største mesterskap for nasjonslag i seiling.

Men, Jostein holder ikke sin kunnskap og sine erfaringer for seg selv. Han stiller villig vekk opp i foreningen sin. Der er han særlig opptatt av ungdomsseilerne og rekruttering.  Han får gode skussmål for å være en dyktig trener, og han har ekstra kapasitet til å sitte i styret.  Nå for tiden er han også med i gruppen som jobber for å skaffe Tønsberg Seilforening en ny J/70. 

– Jostein er virkelig en verdig og fortjent vinner av Helly Hansen Youth Award, sier generalsekretær Per Christian Bordal, som sender sine gratulasjoner i retning av Tønsberg.MJM 202310140001 489ALLSIDIG: Jostein Aker er en allsidig seiler, som også er opptatt av nærmiljøet sitt hjemme i Tønsberg. FOTO: Morten Jensen