Mina Mobekk, Helene Næss og Marie Rønningen er nominert til priser under Idrettsgallaen 6. januar.

Mina Mobekk er nominert som en av kandidatene til prisen «Årets gjennombrudd». Fra en relativt anonym tilværelse, slo Mina til med å bli europamester i OL-klassen iQFOiL, og med 4. plass i VM og 8. plass i prøve-OL har hun virkelig etablert seg helt i verdenstoppen i iQFOiL.

Helene Næss og Marie Rønningen kan vise til en imponerende statistikk i EM i 49erFX-klassen, og i år toppet de den med å vinne gull – igjen. Dermed er de klassens mestvinnende i dette mesterskapet gjennom tidene. For denne prestasjonen er de to Tønsberg-seilerne nominert i kategorien «Årets lag».

– Det er fantastisk å ha to nominasjoner til Idrettsgallaen. Det er veldig godt å se at våre europamestre får den anerkjennelsen det er å bli nominert. Jeg håper og tror at disse to nominasjonene og de sterke resultatene fra mange seilere i 2023 vil være motiverende for resten av seil-Norge, sier sportssjef Eirik Verås Larsen, som selv ble hedret med «Utøvernes pris» i 2013.

Norge har med dette regjerende europamestre i to OL-klasser ved inngangen til et OL-år, og et så godt utgangspunkt er det lenge siden Norge har hatt. 

Konkurrentene til Mina er: Dilek Celik i kiickboksing, Håvard Bental Ingvaldsen, friidrett, Narve Gilje Nordås, friidrett, Antonio Nusa, fotball og Kristine Stavås Skistad i langrenn.

Konkurrentene til Helene og Marie er: Curlinglandslaget for kvinner, Håndballjentene, Parabordtennislaget Dahlen/Tveiten, Sandvolleyballgutta Mol/Sørum, håndballaget Vipers.MJM 202303300006 1716ÅRETS LAG: Helene Næss og Marie Rønningen er nominert til prisen Årets lag på Idrettsgallaen. FOTO: Morten Jensen