Roller, relasjoner, kommunikasjon og samhandling står på planen for NSF Akademiets teams-seminar 11. januar. Til seminaret kommer ingen ringere enn Marit Breivik for å ha en samtale med Iens Ludvig Høst om dette temaet.

Marit Breivik trenger neppe noen nærmere presentasjon. Hun førte det norske damelandslaget i håndball til en rekke triumfer, og ikke minst måten hun gjorde det på og filosofien som lå til grunn for utviklingen av laget, ble lagt merke til. Ved sine grep fikk Marit hele laget til å trekke sammen. Det ble det beste håndballaget i verden, og det ble til hele Norges «håndballjentene». 

Senere ble Marit Olympiatopp-leder og gjennom den rollen hadde hun også formelt det øverste ansvaret for å tilrettelegge og utvikle seilerne på det norske landslaget. Nå er Marit Breivik pensjonist, men hun sitter fortsatt på en enorm kompetanse om hvordan lag og treningsmiljøer kan og bør bygges opp.

Lag, fellesskap og medansvar

I en samtale med NSFs Iens Ludvig Høst vil hun og Iens Ludvig drøfte og dele kunnskapen sin med hele seil-Norge, og etter samtalen vil hun være tilgjengelig for spørsmål og videre diskusjon med deltakerne på seminaret – som selvfølgelig er åpent for alle.

«Ingen fortjener å høre til noen bedre seilforening eller lag enn det de er villige til å være med på å skape selv», er et sitat Marit Breivik bruker. Hun er opptatt av alles medansvar for å skape heleheten i et fellesskap; et lag. Hun snakker også om leken og humorens viktige rolle innad i et lag og i et miljø. Og om leken forsvinner med alderen, svarer hun:

– Leken kan forsvinne når du blir utrygg på om du er god nok.

Åpenhet og nysgjerrighet er viktige begreper, og Marit vil også snakke om hvordan man kan skape ulike ressurs- og kompetanse-team i en gruppe seilere.

Ikke gå glipp av dette

– Dette er et seminar jeg håper veldig mange vil delta på. Jeg har hørt litt om hva samtalen vil pense inn på, og her er det virkelig mye visdom som alle i seil-Norge kan nyttiggjøre seg av, sier Per Christian Bordal.

«Hvordan skal vi forholde oss til hverandre for at seil-Norge skal være et attraktiv sted å høre til?» og ikke minst:

«Hvordan kan alle bidra til at et arrangement eller en trening blir en utviklende og en hyggelig opplevelse for alle?», vil være nøkkelspørsmål for seminaret 11. januar.

Seminaret starter klokka 19 og kan følges via denne linken

Sett på alle alarmer på klokker, mobiltelefoner og nettbrett så du ikke går glipp av dette!