Etter syv seilaser i VM i ILCA 6 ligger Line Flem Høst på 2. plass sammenlagt. Mesterskapet fortsetter tirsdag og avsluttes med medaljefinale onsdag 10. januar.

Line Flem Høst (KNS) har så langt seilt et fantastisk godt i verdensmesterskapet i OL-klassen ILCA 6 i Mar del Plata i Argentina. Hun ligger nå på 2. plass bak danske Anne-Marie Rindom, som Line faktisk deler husvære med under mesterskapet.

I dag, mandag, ble de to første seilasene i gullfeltet gjennomført. Der åpnet Line med en 2. plass. I den andre seilasen kom hun på 10. plass. Med det seilte hun seg opp fra 5. til 2. plass sammenlagt. 

Ledende Anne-Marie Rindom fikk en 7. plass og seier i siste seilas og har nå opparbeidet seg et forsprang på Line på  12 poeng. Syv poeng bak følger Vasileia Karachaliou som tidligere seilte for Hellas, men som nå representerer Portugal. 51 seilere deltar i gullfeltet.

Line har en 31. plass som hun fikk fordi vinden døde ut på den siden av banen hun befant seg. Den plasseringen kan hun foreløpig stryke, noe som betyr at hun helst ikke skal ryke på nok et dårlig resultat i de kommende seilasene. Det vil gi henne en betydelig poengøkning. Men et slikt poengrikt strykresultat har også hennes nærmeste konkurrenter – den ledende danske romvenninen har for eksempel en 27. plass – så den av de fremste seilerne som ikke går på en resultatmessig smell i de tre siste seilasene før medaljefinalen, kan kunne profitere stort på det.

Mesterskapet har så langt bydd på varierende og vanskelige forhold med store variasjoner i trykk og retning. Regattadagene har gjerne startet med lette forhold om morgenen, og med atskillig friskere vind om ettermiddagen. En av dagene ble avsluttet med en voldsom haglbyge med store haglkorn som la seg som et hvitt dekke i havnen.

Line har med seg sin nederlandske trener Steven le Fevre som hun deler med den finske seileren  Monika Mikkola, som så langt ligger på 17. plass.