Alle de norske OL-seilerne kom blant de ti beste i verdenscupen i Hyères og dokumenterte at de er reelle medaljekandidater i OL.

Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norske pallplasse under verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.  Mina Mobekk tok 2. plassen i Windsurfing Women (iQFOiL), mens Line Flem Høst kom på bronseplass i Dinghy Women (ILCA 6), noe som er årsbeste for henne. Tidligere i år ble hun nummer fem i VM.

Regjerende europamestre i Skiff Women (49erFX), Helene Næss og Marie Rønningen, bekreftet god form og kom på 6. plass, mens Hermann Tomasgaard, som reiser til OL i Marseilles for å forsvare eller forbedre sin OL-bronse fra Tokyo, kom på 8. plass i Dinghy Men.

– Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille, der seilingen skal foregå. Verdenscup-regattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). De norske seilerne taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier Eirik Verås Larsen.Mina MobekkSOLID: Mina Mobekk gjennomførte nok en solid regatta og kom på 2. plass i Windsurfing Women. FOTO: Sailing Energy

OL-plassene glapp

I Hyères hadde Endre Funnemark, Julia Jacobsen og Emil Forslund en siste sjanse til å kvalifisere Norge for en nasjonsplass i henholdsvis Windsurfing Men og Dinghy Mix (470), men de havne snaut på den gale siden av streken. I begge klassene levde håpet helt til slutt, men det bast.

Norge blir dermed etter all sannsynlighet representert i fire klasser i OL:

  • Dinghy Women: Line Flem Høst, KNS
  • Dinghy Men: Hermann Tomasgaard, KNS
  • Skiff Women: Helene Næss/Marie Rønningen, Tønsberg
  • Windsurfing Women: Mina Mobekk, KNS

Når ordene «all sannsynlighet» benyttes, har det sin bakgrunn i at det endelige og offisielle uttaket blir foretatt av Olympiatoppen – antagelig 14. mai.

Bortsett fra Mina, deltok alle i OL i Tokyo i 2021 og kan nyte godt av den erfaringen.Emil SEGLAPP: Emil Forslund måtte til slutt bare slå ut med armene og innse at OL-plassen glapp i Hyères. FOTO: Sailing Energy

Fremgang hos de øvrige seilerne

I tillegg til de OL-aktuelle seilerne vartet Tuva Oppedal (17) opp med sitt beste resultat i seniorklassen i Windsurfing Women med å bli nummer fire i klassen for OL-uttatte nasjoner – den samme klassen der Mina vant sølv.

Christoffer Sørlie viser stadig fremgang i Dinghy Men og ble nummer 28 (av 68) i gruppen for OL-uttatte nasjoner. I fire av de i alt ni seilasene var han foran Hermann i mål, og i den andre seilasen seilte han inn til en 2, plass!

Theodor Middelthon fikk det ikke til å stemme like godt og endte på 44. plass. Men han kan glede seg over å  ha vært best av de tre norske ILCA 7-seilerne i en av seilasene.

Maya Gysler fikk sin verdenscup-deltakelse ødelagt da hun fikk en krok gjennom fingeren på trening rett før. Hun forsøkte å starte med skinne og bandasje på hånden, men valgte etter hvert å avstå. Oda Sverre kom på 22. plass og avsluttet sterkt ved å bli nummer 14 på maraton-seilasen.

Komplette resukltater i Hyères

Verdenscup-regattaen i Hyères var den siste store internasjonale regattaen før OL. Nå venter mye trening og forberedelser på de norske OL-deltakerne.Oda seKNALLGODT: En 4. plass blant OL-seilere i Windsurfing Women var knallsterkt av Oda Oppedal. FOTO: Sailing Energy