PARASEILING

– Vi skal skape en ny generasjon paraseilere

 PARASEILING: Norges Seilforbund, KNS og Vindskift har tatt et initiativ for å bygge opp paraseilingen i Norge. Nå ønsker de at flere seilforeninger skal engasjere seg

Sammen med KNS og Vindskift er NSF i gang med å skape grunnlaget for flere nye paraseilere, men flere seilforeninger og organisasjoner må være med dersom aktivitetene skal spre seg videre utover i landet. 

Norge har i mange år hatt en sterk profil når det gjelder paraseiling – seiling for funksjonshemmede. Det skyldes primært Bjørnar Erikstad og Alexander Wang-Hansen som har deltatt internasjonalt i stor stil og hentet medaljer og topp-plasseringer hjem til Norge.

 

Paraseiling i norges- fra bredde til toppidrett

 2.4meter seilbåt, foto-Morten Jensen

Det finnes mange forskjellige båter som kan passe til seiling for personer med funksjonsnedsettelse.

For en stor gruppe kan storbåt med flere personer være den optimale løsning. Er man avhengig av rullestol eller har større funksjonsnedsettelser, kan imidlertid slik seiling være utfordrende og til dels vanskelig. Da er mer tilpassede båter riktigere.
I mange år har 2.4 mR vært en båt som har vært aktiv i Norge og i verden. 2.4 mR er ikke en båt som er utformet til formålet, men den har vist seg at den passer veldig bra med noen få enkle justeringer. Blant annet kan styring enkelt endres til det som måtte passe.

Program

 • Oslo -ukentlige treninger
  Ta kontakt om tid&sted

 • 2021 forsetter kursene
  Mål om at seilernes skal beherske
  båt og utstyr selv
  Seilweekend