torsdag, 05 september 2019

To appeller med stor betydning

Written by
LAGDRAKTER: I seilsportsligaen skal alle lagene ha like lagdrakter for å identifisere laget, slik Asker Seilforening har her. LAGDRAKTER: I seilsportsligaen skal alle lagene ha like lagdrakter for å identifisere laget, slik Asker Seilforening har her. FOTO: Morten Jensen
Norges Seilforbunds appellutvalg har mottatt to saker som er blitt lovet rask behandling. Utfallet kan ha avgjørende betydning for kåring av norgesmestre og rekkefølgen i seilsportsligaen.

Den ene appellen handler om NM i Express og den andre er fra seilsportsliga-runden i Arendal. 

I Express kolliderte kong Harald og laget hans med Trygve Leergaard og hans mannskap før start. Kongen hadde babords halser og Leergard styrbord, men kollisjonen var såpass kraftig at juryen valgte å diskvalifisere begge – ikke bare kongen. Leergaard ble diskvalifisert for ikke å ha gjort nok for å unngå kollisjon – en dom han nå har appellert.

I den påfølgende seilasen etter at starten hadde gått, ble Leergaard-laget nummer 6, og hadde de fått beholde den plasseringen, ville de ha vunnet NM. I stedet havnet de på 4. plass.

Appell om lagdrakter

Appellen fra seilsportsligaen kommer fra Tønsberg Seilforening. Laget til Tønsberg fikk straff i første dags seilaser i den 3. serierunden i Arendal for ikke å ha brukt de reglementerte lagdraktene, bibbene, som kunngjøringen og seilingsbestemmelsene for seilsportsligaen foreskriver. Straffen gjorde sitt til at Åsgårdstrand ble rundevinnere i stedet for Tønsberg Seilforening. Appellen går på prosedyrefeil og uklarheter i bestemmelsene.

– Appellene er blitt lovet rask behandling slik at vi får en avklaring før den siste serierunden i seilsportsligaen og før mesternes mester, sier Per Christian Bordal i NSF.

Utfallet får betydning

Blir Express-appellen tatt til følge, rykker Leergaard-laget opp som norgesmestre og skyver laget til Fabian og Kristoffer Spone/Pelle og Christen Horn Johannessen ned på sølvplass – samt de øvrige medaljevinnene et hakk ned. NM-gull gir som kjent også billett til deltagelse i mesternes mester.

Får Tønsberg medhold i sin appell, vil det bety at Tønsberg blir vinnere av serierunden i Arendal og dermed reduserer Åsgårdstrand Seilforenings ledelse før den siste serierunden i Trondheim, som går kommende helg, fra seks til fire poeng. Det øker spenningen med hensyn til hvem som vil gå seirende ut av årets seilsportsliga i eliteserien.