tirsdag, 22 oktober 2019

Harald Rolfsnes ble Grand Master

Written by
5. PLASS: Harald Rolfnes ble nummer 5 i VM i 2.4 mR og best av seilerne over 65 år. 5. PLASS: Harald Rolfnes ble nummer 5 i VM i 2.4 mR og best av seilerne over 65 år. FOTO: Morten Jensen
Harald Rolfsnes ble beste norske seiler og vinner av Grand Master i 2.4 mR-VM.

 Med 82 båter på startlinjen leverte Harald Rolfsnes fra Røyken Seilforening en imponerende serie seilaser i VM i 2.4 mR i Genoa. Han endte til slutt på en 5.plass sammenlagt og var beste seiler i Grand Master-klassen – det vil si seilere over 65 år. 

To meter høye bølger

I motsetning til under verdenscupen i Genoa i våres, der det var så lett vind at man med nød og neppe fikk gjennomført regattaen, viste den italienske regattabanen seg nå i høst fra en helt annen side under 2.4 mR-VM. Det ble et vindfullt mesterskap, og på den siste dagen var det to meter høye bølger og vind opp mot 10 m/sek. Og nettopp denne dagen satte Harald Rolfsnes, som senere i år fyller 77 år, prikken over i-en ved å avslutte mesterskapet med en 3. plass av de 82 startende. 

Med det sikret han seg 5. plassen sammenlagt og tittelen Grand Master. I mesterskapets syv seilaser fikk han plasseringene 11-6-21-21-8-6-3. Beste master-seiler – det vil si seilere mellom 55 og 65 år – kom «bare» på 8. plass.

Uhell på uhell

Seks norske seilere stilte til start i mesterskapet, og for Norges på forhånd antatt beste seiler, Bjørnar Erikstad fra Tønsberg, vil nok VM 2019 i Genoa helst være mesterskapet han vil glemme. Han startet med en tjuvstart, og fortsatte med å måtte bryte neste seilas fordi storseilskjøtet hadde tvunnet seg rundt akterstaget. Senere brakk fokkebommen, og batteriet til den elektriske pumpen – noe man hadde god bruk for i den høye sjøen – sviktet. Kun to seilaser kom han i mål i – på en 8. og en 4. plass. Det ga en 65. plass sammenlagt.

De øvrige nordmennene som deltok kom alle fra Stavanger Seilforening:

26. plass: Bjørn Roar Pettersen

42. plass: Frank Huth

59. plass: Pål Bentsen

63. plass: Halvor Aaslestad

Verdensmester ble britiske Megan Pescoe. Hun fikk også premie for å være beste funksjonshemmete seiler. 2.4 mR-VM er et klassemesterskap der funksjonsfriske og funksjonshemmete seilere deltar på like fot. Det er også verdt å merke seg at to av de tre seilerne som besteg seierspallen, var kvinner. Svenske Fia Fjelddahl vant bronse og fikk premie for å være beste seiler under 30 år.