tirsdag, 08 september 2020

Lokale ungdomssamlinger i hele landet

Written by
IKKE I ÅR: Den planlagte ungdomssamlingen på Hvasser i oktober er avlyst. I stedet arrangeres det en rekke lokale samlinger rundt om i landet. IKKE I ÅR: Den planlagte ungdomssamlingen på Hvasser i oktober er avlyst. I stedet arrangeres det en rekke lokale samlinger rundt om i landet. FOTO: Morten Jensen
Koronapandemien har gjort den store, tradisjonsrike Hvasser-samlingen om til mange lokale samlinger over hele landet. Overnatting og antall er hovedårsak til avlysning av Hvasser-samlingen.

For en uke siden var det klart: Norges Seilforbund så seg nødt til å avlyse den tradisjonsrike Hvasser-samlingen for seilere i ungdomsklassene. Den pleier å foregå den første helgen av oktober, men i år blir den altså ikke noe av. I stedet vil det bli en rekke lokale samlinger rundt om i landet.

  Det var ikke med lett hjerte vi valgte å avlyse, men smitteutviklingen i landet etter at vi tok beslutningen, bekrefter at vi gjorde rett i det. Å ha mange seilere fra hele landet samlet over flere dager med overnatting, ville utvilsomt ha utgjort en risiko, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Samtidig med at beslutningen om avlysning ble tatt, oppfordret NSF til arrangement av lokale samlinger som et alternativ,  der man kan ha kontroll på smittevernet og unngå felles overnatting.

– Det har vært en veldig oppmuntrende erfaring å se at så mange samlinger for så mange seilere, er under planlegging, sier Iens Ludvig Høst, utdanningsansvarlig i NSF 

– Men vi registrerer selvfølgelig også at mange er skuffet. Mange hadde gledet seg til å treffe andre seilere og trenere enn dem de trener med og konkurrerer mot til daglig.  Matching og variasjon er jo en viktig del av det å bli bedre, sier han.

Mange lokale samlinger

Som tidligere denne sesongen, har denne usedvanlige situasjonen landet og seilsporten er inne i, resultert i mye løsningsorientert kreativitet, og Hvasser-samlingen blir nå til mange lokale samlinger. En er allerede blitt avholdt for Laser-seilere i Sandefjord i helgen som var. Den neste finner sted i Moss kommende helg for 29er- og Laser-seilere der.

– Vi har også, sammen med NTG og Wang-systemet, diskutert årets vintersamlinger.  Det var tidlig klart at det var utelukket å reise til Barcelona eller Las Palmas i vinteren som var. Kanskje vil disse stedene åpne i løpet av vinteren, men et felles arrangement for norske ungdomsseilere må forberedes nå. Og det krever logistikkløsninger som må iverksettes nå i oktober, og det gjør at vi ikke kan belage oss på utenlandssamlinger i den kommende vinteren heller, sier Høst.

Som et alternativ til utenlandske samlingssteder sees det nå på hvor og hvordan man kan arrangere gode og effektive vintersamlinger i Norge.

– Vi har vurdert flere steder for slike arrangementer, og vi har landet på at vi vil arrangere samlingene i Stavanger.  Vi har fått en hotellavtale der som gjør at vi kan sørge for smittevern på en betryggende måte, og til en pris som vil gjøre vintersamlingene til et fullgodt alternativ, sier Per Christian Bordal.

Nedenunder finner du en liste over foreløpig planlagte samlinger. Den er under stadig utvikling og vil bli løpende oppdatert.

Ungdomssamlinger høst/vinter 2020/2021

Ingen oppføringer er funnet