onsdag, 18 august 2021 07:21

Emilie Kathrin Vabø er på plass hos NSF

Written by
PÅ PLASS: Emilie Kathrin Vabø er på plass ved sin nye kontorpult som ny breddekonsulent i Norges Seilforbund. PÅ PLASS: Emilie Kathrin Vabø er på plass ved sin nye kontorpult som ny breddekonsulent i Norges Seilforbund. FOTO: Morten Jensen
Norges Seilforbunds nye breddekonsulent, Emilie Kathrin Vabø, er på plass og har tavlen allerede full av oppgaver.

Mandag 16. august hadde Emilie Kathrin Vabø sin første arbeidsdag som breddekonsulent i Norges Seilforbund,  og allerede dagen etter var tavlen hun har bak kontorpulten, fulltegnet av oppgaver og oppdrag. I sin nye stilling skal Emilie jobbe med bredden i norsk seilsport, noe som innebærer mye arbeid mot barn og ungdom, klubbutvikling og utdanning av trenere, dommer og andre tillitsoppgaver i seil-Norge. Hun skal også selv praktisere som trener rundt om i landet. Dessuten vil hun også jobbe med det nye utfordrerlandslaget som er under etablering.

– Dette er en stilling vi har håpet på å ha fått besatt i over tre år nå, men nå har vi endelig fått et godt nok økonomisk fundament til å kunne realisere stillingen. Vi er derfor veldig glade for å ha fått Emilie på plass her hos oss, og at vi skal få glede av hennes kompetanse, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Og han vet spesielt godt hva Emilies stilling innebærer, for da han ble hentet inn som NSFs nye generalsekretær for snart fire år siden, var det nettopp stillingen som breddekonsulent han forlot.

– Ja, man kan jo si at hun har overtatt min gamle stilling, men innholdet er nok noe mer sammensatt enn da jeg hadde den, sier Per Christian.

– Ja, jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg har jo heldigvis vært borte i en del av dette før, for jeg er allerede blitt kastet ut i en del oppgaver. En av dem var å være med å intervjue kandidater til det nye utfordrerlandslaget allerede på den første arbeidsdagen, og dette er et prosjekt jeg gleder meg til å følge opp, sier Emilie Kathrin Vabø, som kommer til NSF fra stillingen som hovedtrener i Ran Seilforening.

En av hennes hjertesaker sier hun er å få med flere jenter i seiling, og hun nevner jentecamper og et eget jentelag i Laser Radial som noen av prosjektene hun skal jobbe med.

– Jeg håper jo også å få praktisert en hel del som trener selv og få anledning til å være ute blant seilere. På den annen side liker jeg også veldig godt å forberede, legge opp og strukturere treninger og samlinger. Men jeg blir definitivt å se ute på sjøen også.

Og det er ikke nødvendigvis kun i trenerrollen hun blir å se, for Emilie har også planer om å utdanne seg til å bli internasjonal dommer. I tillegg er hun tatt opp som eneste seiltrener i Olympiatoppens prosjekt «Trenerløftet», som er et utviklingsprogram rettet mot unge, talentfulle og ambisiøse trenere for morgendagens utøvere.

– Der vil jeg få hjelp og støtte og oppfølging til å utvikle meg. Jeg vil få en coach som coacher meg i min egen coaching, og utviklingslandslaget vil være gruppen min som jeg skal følge i det prosjektet, sier hun.

Dessuten står mange oppgaver innen klubbutvikling og trenerutdanning og venter på henne.

– Ja, det er nok av oppgaver som venter og mer enn nok å ta tak i, sier Emilie, som i helgen var regattasjef under Optimist-NM, og som etter mesterskapet satte seg på motorsykkelen søndag kvaled og kjørte til Oslo for å rekke sin første arbeidsdagen på NSFs kontor på Ullevål mandag morgen.

Og som den ekte seileren hun er, er hjemmet hennes en båt. Den ligger fortøyd ved Aker brygge.

– Veldig praktisk og sentralt – det tar bare noen minutter med T-banen opp til Ullevål, sier hun.