mandag, 21 februar 2022

Hvem får seile WS’ ungdoms-VM?

Written by
FØRST UT: Allerede 30. april finner den første uttagningsregattaen til World Sailings ungdoms-VM i 29er-klassen sted. FØRST UT: Allerede 30. april finner den første uttagningsregattaen til World Sailings ungdoms-VM i 29er-klassen sted. FOTO: Morten Jensen
Regattaene som vil telle som uttagning til World Sailings ungdoms-VM er klare. Første regatta er allerede 30. april.

World Sailings ungdoms-VM er noe av det største en juniorseiler kan være med på. Det er litt som å være med i et «junior-OL» der seilere fra hele verden møtes. Årets mesterskap foregår i Haag i Nederland fra 8. til 15. juli. Påmeldingsfristen er allerede 1. juni.

– Det betyr at vi ikke har så mye tid på oss til å ta ut laget, men det er egentlig helt greit. For i utgangspunktet ønsker vi ikke en langvarig uttagning, sier Emile Kathrin Vabø i NSF.

Hun forteller at hun og sportssjef Eirik Verås Larsen lenge vurderte å avholde uttagningen over en helg, men at de til slutt landet på to helger for hver av de aktuelle klassene som Norge skal sende deltagere i til Haag; 29er, ILCA og iQFoiL. De ønsket ikke en langvarig uttagning som på den måten ville sette sitt preg på nasjonale regattaer.

Det betyr at regattaene som vil bestemme hvilke seilere som får turen til Haag i midten av juli, vil være disse regattaene:

29er

  1. 30. april – 1. mai: NC 1 i Moss
  2. 14. – 15. mai: NC 2 i Holmestrand

ILCA 6

  1. 14.– 15. mai: NC2 i Stavanger
  2. 28. – 29. mai: NC 3 i Ran

IQFOIL

  1. 14.–15. mai: NC 2 i Holmestrand
  2. 28.–29. mai: NC 3 i Sola 

Uttagningen i iQFoiL foregår på Youth-utstyret.

– Da har alle klassene likt antall uttagningsregattaer og uttagningsperioden strekker seg bare så vidt over to uker. NC 1 i Moss i månedsskiftet april/mai vil derfor være en helt super mulighet for ILCA- og iQFoiL-seilerne til å starte sesongen. Der vil de få en pekepinn om hva de kan jobbe med frem mot NC 2, som er den første uttagningsregattaen 14. mai, sier Emilie.

 29er-klassen har bare to NC-er på vårparten, og de starter derfor allerede 30.april. 

Beregningen av sammelagtresultat av uttaksregattaene beregnes med Manage2Sail sin ranking modell. Hvordan den beregnes ser du her.

Du finner rankingen for hver enkelt klasse her.

Beste jente og gutt tas fra totalrankingen hvor begge kjønn er representert.