mandag, 05 august 2019

7. plass i 29er-VM

Written by
NORSK LAG: Det norske laget sto for en solid innsats i konkurranse mot hele 170 lag fra andre nasjoner. NORSK LAG: Det norske laget sto for en solid innsats i konkurranse mot hele 170 lag fra andre nasjoner. FOTO: Nicholas Fure
Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty ble til slutt nummer syv i VM for 29er etter å ha ledet halvveis.

KNS-duoen Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty ble juniorverdenmestre i 29er i Gdynia i juli, og i begynnelsen av august var de tilbake på samme sted for å seile om VM-tittelen i den samme klasser og med seilere i alle aldre på startlinjen. 

Mathias og Alexander startet mesterskapet sterkt og ledet etter kvalifiseringsseilasene, men etter at seilerne ble delt inn i gull-, sølv- og bronse-felt gikk det litt tyngre for dem. Det ble en serie med ujevne resultater, som endte med at de ble nummer syv  etter at alle finaleseilasene var unnagjort. Ledelsen de hadde med seg etter kvalifiseringen, talte som en førsteplass sammen med de øvrige syv finaleseilasene. 

Verdensmestre ble de franske seilerne Aristide Girou og Noah Chauvin. De kom på 5. plass da den norske duoen ble verdensmetre noen uker tidligere.

Markus Berthet (16) og Emil Forslund (15) (KNS/Nesodden) debuterte i et 29er-VM med å bli nummer fire i sølvfeltet og nummer 49 totalt.

Amalie Wang (17) og Fredrikke Foss (17) fra KNS ble nummer 43 i sølvfeltet (nr. 88 totalt). De øvrige to norske lagene som deltok ble henholdsvis nummer 26 i bronsefeltet (Julie Sverdrup (15) og Vilde Pollen (18), KNS) og nummer 40 i bronsefeltet (Diana Ninauve Jutulstad (16) og Cornelia Fure (16)  fra KNS).

Ialt deltok det 175 båter i mesterskapet. Sverige ble beste nasjon i nasjonskampen. Til neste år går VM i Weymouth i England.