søndag, 10 juli 2022 05:40

VM-sølv til norsk Europajolle-lag

Written by
SØLV: Norge vant sølv i lag-VM i Europajolle. Fra venstre Nora og Lars Johan Brodtkorb, Dario Ayala  og Sergio Gomez. SØLV: Norge vant sølv i lag-VM i Europajolle. Fra venstre Nora og Lars Johan Brodtkorb, Dario Ayala og Sergio Gomez. FOTO: Ylva Brodtkorb
Norske seilere utgjorde brorparten av laget som nylig vant sølv i lag-VM i Europajolle. Nå leder Lars Johan Brodtkorb fra Horten det individuelle verdensmesterskapet.

Tre norske seilere deltar i VM i Europajolle som foregår i Douarnenez i Frankrike for tiden. Det var en for lite til å kunne stille et fullt lag i i det innledende lag-mesterskapet, men ved hjelp av Dario Ayala fra Italia, som heller ikke hadde noe nasjonslag og som derfor steppet inn, fikk de norske seilerne likevel delta. Norge var regjerende mestere og skulle forsvare seg mot lag fra  Belgia, Frankrike, Sverige, Danmark, Spania og Tyskland.

På det norske laget seilte søsknene Lars Johan og Nora Brodtkorb fra Horten og  Sergio Gomez fra Hitra IL på Trøndelag. Seilgruppen i Hitra Idrettslag ble stiftet for cirka et år siden og er den nyeste  seilforeningen som er blitt tilsluttet Norges Seilforbund.

Det norske laget vant de første matchene mot Belgia, Frankrike, Danmark og Spania, men tapte mot Tyskland i den innledende runden. Resultatet ga det norske laget plass i finalen mot Danmark. Der ble de danske seilerne for sterke under lette vindforhold og vant. Spania  slo Tyskland i bronsefinalen.

Nå pågår det individuelle verdensmesterskapet der det deltar 88 seilere i herreklassen og 58 i dameklassen. Fire seilaser er unnagjort, og med plasseringene 11-3-4-5 leder Lars Johan Brodtkorb. Han vant VM i 2021 og ligger dermed godt an til å forsvare tittelen sin.

Sergio Gomez ligger på 38. plass. I dameklassen er Nora Brodtkorb nummer 12. Til tross for at Norge ikke lenger har noen aktiv Europajolle-klasse nasjonalt, gjør norske seilere det likevel sterkt internasjonalt. I 2021 vant Norge både lag-VM og det individuelle mesterskapet.NOR trekvart lagDE NORSKE FARGENE: Sergio Gomez, Lars Johan og Nora Brodtkorb forsvarer de norske fargene i Europajolle-VM. Sergio deltar i sitt andre VM, Lars Johan i sitt 12. og Nora i sitt 10. VM. (FOTO: Ylva Brodtkorb)