tirsdag, 30 august 2022 10:10

Klar seier til «gammel» mesterduo

Written by
PREMIEVINNERE: Fra venstre sølvmedalje-vinnerne Randi Stray, Stavanger, og Mads Truelsen, Bærum. Videre gullmedalje-vinnerne og norgesmestrene Janett Krefting og Reidar Berthelsen, Bærum.  Og til slutt bronsemedalje-vinnerne Trond Aarø og Jan Arild Tørresdal, Milde Båtlag. Seilerne i rekken foran er vinnere av premieplassene 4. til 6. PREMIEVINNERE: Fra venstre sølvmedalje-vinnerne Randi Stray, Stavanger, og Mads Truelsen, Bærum. Videre gullmedalje-vinnerne og norgesmestrene Janett Krefting og Reidar Berthelsen, Bærum. Og til slutt bronsemedalje-vinnerne Trond Aarø og Jan Arild Tørresdal, Milde Båtlag. Seilerne i rekken foran er vinnere av premieplassene 4. til 6. FOTO: Randi Hitland
Reidar Berthelsen og Janett Krefting fra Bærum var best av de eldste Snipe-seilerne i år – igjen.

Det mangler ikke på hverken erfaring eller medaljer fra før av for Bærum-duoen Reidar Berthelsen og Janett Krefting som til sammen har 121 levde år bak seg. Svært mange av disse årene er blitt viet seiling og regattaer. Janett er Norges mestvinnende kvinnelige NM-seiler gjennom alle tider. Det er kun en liten håndfull mannlige seilere som kan skryte av å ha flere NM-medaljer enn henne. Med årets gull teller samlingen hennes hele 29 NM-medaljer! 17 av dem er av det edleste slaget.

Rormann Reidar Berthelsen har ikke samme omfavnsrike CV på regattabanen som makkeren sin, men dog – medaljer har også han vunnet i fleng. NM-gullet var hans åttende NM-medalje.

Årets mesterskap vant de i suveren stil – av de åtte seilasene som ble gjennomført vant de seks! Dermed fikk Reidar og Janett en skikkelig revansje på fjorårets mester, Mads Truelsen, som i 2021 henviste Reidar og Janett til annenplass. Hele 19 poeng lød forspranget deres på til Mads, som seilte sammen med Randi Stray, da den endelige resultatlisten forelå. Mads seiler for Bærum, mens Randi kommer fra Stavanger.

Bronsemedaljene gikk til arrangørforeningen, Milde Båtlags, egne seilere: Trond Aarø og Jon Arild Tørresdal.

17 lag fra seks ulike seilforeninger stilte til start, og seilasene ble seilt i den ytre Fanafjorden i nordlig vindsom dro seg opp i frisk bris på det meste. Første dag var det overskyet, mens seilerne ble velsignet med sol fra skyfri himmel på den siste regattadagen.