onsdag, 12 oktober 2022 13:22

Hermann Tomasgaard får idrettsstipend

Written by
GLEDELIG NYHET: Hermann Tomasgaard fik i dag vite at han er blitt tildelt Viken fylkeskommunes idrettsstipend. GLEDELIG NYHET: Hermann Tomasgaard fik i dag vite at han er blitt tildelt Viken fylkeskommunes idrettsstipend. FOTO: Morten Jensen
Hermann Tomasgaard er en av fire unge toppidrettsutøvere fra Viken som vil motta hvert sitt stipend på 100 000 kroner når fylkestinget i Viken møtes på Sundvolden onsdag 26. oktober.

Stipendene går til etablerte utøvere som har utmerket seg internasjonalt/nasjonalt med sine idrettslige prestasjoner, og hensikten er at stipendet skal bidra til å gjøre en forskjell i deres videre satsing.

Foruten Hermann Tomasgaard, vil Birk Ruud (Big Air og Slopestyle), Anita Yvonne Stenberg (banesykling) og Silje Opseth (skihopping) motta stipender.

Åtte kandidater ble foreslått av Olympiatoppen Østlandet, og etter bearbeiding og vurdering satt man igjen med fire utøvere som fylte alle kriteriene for stipendet. Også Olympiatoppen sentralt ved sommeridrettssjef Marit Breivik og vinteridrettssjef Helge Bartnes er blitt konsultert. 

– En helhetlig vurdering ligger til grunn for forslaget. Det er lagt vekt på at kandidatene skal ha resultater på et høyt nivå, og det er søkt en spredning når det gjelder kjønn, geografi, sommeridrett og vinteridrett, samtidig som stipendet skal gjøre en forskjell for den som mottar det, sier fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, Tonje Kristensen.