mandag, 14 november 2022

Husk arrangørseminaret 16. november!

Written by
ARRANGØR-SEMINAR: Onsdag kl 19 er det duket for arrangørseminar igjen og på planen står samarbeid rundt store arrangementer. ARRANGØR-SEMINAR: Onsdag kl 19 er det duket for arrangørseminar igjen og på planen står samarbeid rundt store arrangementer. FOTO: Morten Jensen
Del 2 av arrangørseminaret foregår på Teams onsdag kveld kl 19:00. Og temaet; det er: Hvordan kan foreninger hjelpe hverandre ved store arrangementer?

Som gjest i «studio» hos seminarleder Henrik Wigers Larsen kommer Nina Myhre fra KNS. Hun har vært med på å arrangere en rekke større regatta-arrangementer – senest nordisk mesterskap i iQFOiL i år på Hvasser.

– Der var det deltagelse fra flere land, det var mange seilere, hurtiggående brett og selvkjørende bøyer. Dette var bare noen av ingrediensene i et meget vellykket arrangement, sier Henrik Wigers Larsen.

En ressursperson

Gjennom flere arrangementer har Nina etter hvert opparbeidet seg mye erfaring, og gjennom den har hun sett behovet for og verdien av å samarbeide med andre for å få arrangementet vel i havn på en rasjonell måte. Selv store foreninger som KNS trenger hjelp fra andre foreninger, og da er neppe behovet for hjelp mindre i andre seilforeninger. 

Snarere tvert i mot. Et godt samarbeid med andre foreninger kan være det som skal til for at også mindre seilforeninger kan påta seg ansvaret for store arrangementer

Nina Myhre er styremedlem av Norges Seilforbund, og hun har i den forbindelse også hatt en finger med i spillet når det gjelder NSFs store arrangementer som seiltinget, klubbkonferansen og den store seilerfesten. Hun jobber dessuten med eventer i sitt profesjonelle liv, så til arrangørseminaret denne onsdagskvelden (kl 19!) vil man virkelig få besøk av en ressursperson.

Langtidsplanlegging er grunnlaget

Onsdag kveld vil det bli snakket om hvordan man planlegger et større mesterskap, og i den sammenheng bør blant annet alle arrøngerer av NM-er og andre mesterskap til neste år kjenne sin besøkelsestid og logge seg inn på seminaret. Det er nettopp nå planleggingen bør komme i gang.

Samarbeid arrangører i mellom blir som allerede nevnt en viktig del av seminaret, og i teoridelen av seminaret vil det handle om langtidsplanlegging. Hvem bestemmer hva? Hva er man nødt til å tenke på? Og hva kan det være lurt å tenke på?

– Vi vil som vanlig ha en livlig diskusjon med spørsmål og kommentarer rundt kveldens tema. Alle har en erfaring som kan være nyttig for oss andre. Så, bli med å del, oppfordrer seminarleder Henrik.

Alle som vil kan delta på seminaret som foregår på Teams. For å motta informasjon,  linker og oppdateringer er det lurt å melde seg på her.

Vil du bruke seminaret til å sikre deg formell arrangør 2-utdannelse, kan du melde deg på her.