tirsdag, 29 november 2022 14:10

Kort tid igjen til trener 1-kurs starter

Written by
TRENER 1: Å være trener 1 er givende både for deg og de du trener! TRENER 1: Å være trener 1 er givende både for deg og de du trener! FOTO: Morten Jensen
Seilforeningene har et konstant behov for å flere utdannede trenere, og nå har du sjansen til å ta en trener 1-utdannelse – og å fylle behovet. Det første av vinterens to kurs starter mandag 5. desember.

Og best av alt: Det er enkelt å komme i gang med kurset. Det starter med fem kvelder med Teams-møter, og da har du langt på vei unnagjort teoridelen. 

Deretter følger det morsomste: 45 timer med praksis i seilforeningen som du hører hjemme i. 45 timer kan høres mye ut, men det går fort vekk fire-fem timer i løpet av en treningsøkt. Med andre ord vil det ta ni til 12 kvelder innen praksisen er unnagjort. Et hyggelig gode er at det er vanlig praksis i foreningene rundt om at du får betalt når du er trener – også i praksisperioden – men med litt lavere timesats enn du vil få når du er ferdig utdannet. 

Eksamen består i å avgi en rapport av egen praksis og refleksjon over et tema fra kurset. Fem til syv sider er hva som kreves.

– Foreløpig er vi åtte påmeldte til kurset som starter på mandag (5.12.), men vi har plass til flere, sier kursansvarlig, Iens Ludvig Høst.

Og, om du er interessert i å være med – eller kanskje bare få litt mer informasjon – så skal du kontakte Iens Ludvig direkte.

God ballast å ta med seg

– Dersom du ikke selv sikter mot en karriere som seiler, men likevel har lyst til å bli i seilmiljøet – så er det å bli trener en god mulighet. Da vil du også bidra til å hjelpe mange i å få oppleve mestringsfølelse og i å utvikle seg som seilere, sier Iens Ludvig. 

– Men også, sier han.

– Om du er ung seiler og vil fortsette din egen regattaseiling – så gir trenerutdanningen deg et løft også som seiler – i tillegg til å kunne være en bijobb der du gir andre unge opplevelsen av mestring og seilglede.

Med andre ord – en Trener 1-utdannelse kan gi deg mye god ballast med videre – enten du ønsker å gå trenerveien eller vil ha det som en bijobb ved siden av egen seiling.

Meld deg på!

Kurset holdes på Teams i to bolker. Først 5., 6. og 7. desember. Deretter 12. og 13. desember. Hver kveld strekker seg over tre timer – fra kl 18:00 til 21:00.

Noe forhåndskunnskap kreves. Du skal ha gjennomgått disse e-kursene til Norges Idrettsforbund:

  • Barneidrettens verdier
  • Alderstilpasset trening
  • Ren idrett
  • Trenerrollen
  • Trening uten skader

Du skal også ha lest en av bøkene Norges Seilforbund har utgitt «Seil Optimist», «Seil brett» eller «Seil RS Feva».

– Men med tanke på at det nå kun er få dager til kursstart, så kan vi gjøre en avtale denne gangen om at dette også kan gjøres etter at vi er kommet i gang med kurset, sier Ines Ludvig Høst. 

Kurset koster 1500 kroner, men det er det seilforeningen din som spanderer.

Så da gjenstår kun en ting: Meld deg på!