torsdag, 08 desember 2022 08:55

HH Youth Award-nominert #3: Albertine Lind

Written by
NOMINERT #3: Albertine Lind, Bergens Seilforening NOMINERT #3: Albertine Lind, Bergens Seilforening FOTO: Thomas Nilsson
Albertine Lind fra Bergens Seilforening er en allsidig seiler og trener som er like opptatt av andres seiling som sin egen.

Albertine Lind (19) er blant de fem finalistene som nå er i den siste runden om hvem som skal få Helly Hansen Youth Award-prisen. Prisen utdeles til ungdommer mellom 16 og 23 år, og det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er

Det mangler ikke på gode skussmål om Albertine. Flere har foreslått som kandidat til Helly Hansen Youth Award og kaller henne en rollemodell. Hun er en allsidig seiler som startet i Optimistjolle, og som i år har seilt sin første sesong i ILCA 6. På veien dit har hun vært innom brettklassen Bic 293. At hun i opptil 15 m/sek under Ran Seilforenings norgescup i år ble nummer tre i ILCA 6, imponerte mange.

Men, Albertine har ikke bare markert seg som seiler. Hun er også utdannet trener 2, og i Bergens Seilforening har hun bidratt med mye. 

– Gjennom hard og god innsats har Albertine klart å bygge opp igjen en stamme med optimistseilere I Bergens Seilforening. Gjennom sin væremåte og kvaliteten I arbeidet sitt er hun mye av grunnen til at gruppen gror og flere kommer til, fortelles det om Albertine.

Hun har også organisert foreningens sommerskole og jollegruppe i år. 

Et annet sitat fra forslagsstillerne:

– Albertine har også vist at hvilken seilforening man tilhører eller hvilket land man kommer fra spiller liten rolle når det kommer til seiling. Hun stiller like gjerne på trening med utlendinger som med gjengen fra KNS, Ran eller sin egen seilforening.

Albertine har vært bevisst på å bygge opp sin egen kompetanse gjennom ulike kurs og seminarer. I tillegg er hun styremedlem i Bergens Seilforening. Engasjementet hennes er med andre ord stort, og væremåten hennes blir verdsatt.

– Med sitt blide vesen, evne til å ta tak i både egen og andres utvikling og sin uredde holdning til nye ting, vil Albertine være en verdig vinner av prisen, sier en av dem som har foreslått Albertine Lind som kandidat til Helly Hansen Youth Award.

Avstemningen om hvem som skal vinne Helly Hansen Youth Award 2021 åpnes 10. desember her på www. seiling.no og varer frem til og med julaften – 24. desember.  Hvem som til slutt blir vinner av prisen, avgjøres 30. desember. Vinneren av Helly Hansen Youth Award vil få et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner. Det deles også ut en annen- og en tredjepremie med tilsvarende gavekort på henholdsvis 5000 og 2500 kroner.