torsdag, 08 desember 2022 16:16

HH Youth Award-nominert #4: Eira Nilsson

Written by
NOMINERT #4: Eira Nilsson, Kongelig Norsk Seilforening NOMINERT #4: Eira Nilsson, Kongelig Norsk Seilforening FOTO: Morten Jensen
Eira Nilsson fra KNS karakteriseres som en «teamplayer» når det gjelder å hjelpe andre, og en «late bloomer», som slo ut i full blomst i år, når det gjelder sin egen seiling.

Eira Nilsson (19) er blant de fem finalistene som nå er i den siste runden om hvem som skal få Helly Hansen Youth Award-prisen for 2022. Prisen utdeles til ungdommer mellom 16 og 23 år, og det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er

Eira startet som så mange andre seilere i Optimist og fortsatte deretter i WASZP. Plasseringene hun har fått på resultatlisten har ikke alltid stått i stil til innsatsen hun har lagt ned, men at det er viktig å legge et godt grunnlag og være tålmodig, er Eira et godt eksempel på. For i år har hun hun virkelig slått ut i full blomst på regattabanen.

Under det store Sail GP-stevnet i København i august i år var hun med å kjempe om seieren hele veien, men hun endte opp på tredjeplass totalt og som vinner av jenteklassen. Med det sikret hun seg en finalebillett til SailGP i San Fransisco i 2023.  Deretter har hun vært med i ytterligere to Sail-GP-stevner, men da som instruktør for andre seilere i programmet «Inspire Racing». Eira er en del av HH WASZP Team og Foiling Norway – Next generation, og dette har nå ført henne inn i en satsing på internasjonal foilende 69F-seiling som eneste norske jente.

Eira har gjort unna tre år på Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

– Der får hun de beste skussmål av sportsjef for seiling Frank Kirkeland for hennes måte å være på. Hun er nemlig en teamplayer som gjør mennesker  rundt seg bedre . Dette gjelder også sine medelever på NTG. Alle trives med å være rundt Eira, både unge og eldre, skrives det i nominasjonen av Eira.

Eira har i de siste årene tatt utdanning som trener og er nå trener 2 . Hun karakteriseres som en av de mest populære juniortrenerne i KNS, men hun har også brukt mye tid som paraseiling-trener i foreningen sin.

– Spesielt foreldre til barn i KNS har en forkjærlig til måten Eira er som trener for barna deres. Hun er alltid positiv og sier heller aldri nei til egen seiling, sies det om henne.

Eira har også deltatt i ungdomsligaen, i Mesternes Mesterskap og seilt regattaer i Express, J/70 og TP 52. Hun har også vært tillitsvalgt i styret i KNS og jobbet som frivillig i seilsportsligaen.

– Hun er en åpenbar kandidat til en pris som HH Youth Award, skriver forslagsstiller.

Avstemningen om hvem som skal vinne Helly Hansen Youth Award 2021 åpnes 10. desember her på www. seiling.no og varer frem til og med julaften – 24. desember.  Hvem som til slutt blir vinner av prisen, avgjøres 30. desember. Vinneren av Helly Hansen Youth Award vil få et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner. Det deles også ut en annen- og en tredjepremie med tilsvarende gavekort på henholdsvis 5000 og 2500 kroner