fredag, 09 desember 2022 07:05

HH Youth Award-nominert #5: Mikael Tveita

Written by
NOMINERT #5: Mikael Tveita, Åsane Seilforening NOMINERT #5: Mikael Tveita, Åsane Seilforening FOTO: Morten Jensen
Mikael Tveita fra Åsane Seilforening fremheves som en særs ivrig seiler, en lagspiller som gjør andre gode, og som ungdoms-Norges beste jollemekker.

Mikael Tveita (18) er blant de fem finalistene som nå er i den siste runden om hvem som skal få Helly Hansen Youth Award-prisen for 2022. Prisen utdeles til ungdommer mellom 16 og 23 år, og det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er

Mikael har seilt flere båttyper og han seiler mye – hele tiden og året rundt. Han trener like godt alene som sammen med andre, men når han trener med andre, er han en av dem som knytter treningsgruppen sammen.

– Mikael bidrar alltid med gode råd og tips til alle rundt seg. Han er kunnskapsrik og søker hele tiden kunnskap og løsninger for å utvikle seg selv. Der Mikael finner løsninger og metoder han mener er gode, er han førstemann til å dele disse videre. Jeg vil fremheve hans evne til å ta vare på og inkludere alle. Uavhengig av hvilke seilforening de kommer fra eller hvor på resultatlisten de havner. Dette – og hans alltid gode humør – gjør at han nyter stor respekt i gruppen, skrives det om Åsane-seileren i nominasjonen av ham.

Mikael har seilt Optimist, ILCA og nå WASZP, og på en god dag er han en av landets beste i denne klassen. I sommer var han med det norske laget som seilte regatta i den foilende båten 69F i Jeddah. Seilere i miljøet sier at fortsetter han som nå, er dette en norsk seiler for fremtiden. 

Uredd og ærlig er to ord som gjerne benyttes om Mikael. Et tredje kan være mekking.

– Mikael er trolig den i ungdomsjolle-Norge som er best til å mekke og den som har den største verktøykassen med mest utstyr, sies det. Og han hjelper gjerne andre med dette utstyret.

Avstemningen om hvem som skal vinne Helly Hansen Youth Award 2021 åpnes 10. desember her på www. seiling.no og varer frem til og med julaften – 24. desember.  Hvem som til slutt blir vinner av prisen, avgjøres 30. desember. Vinneren av Helly Hansen Youth Award vil få et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner. Det deles også ut en annen- og en tredjepremie med tilsvarende gavekort på henholdsvis 5000 og 2500 kroner.