tirsdag, 03 januar 2023 15:18

NM i e-seiling starter 30. januar

Written by
NM I E-SEILING: Nå er det bare å finne frem tastatur og joysticks – NM i e-seiling starter 30. januar! NM I E-SEILING: Nå er det bare å finne frem tastatur og joysticks – NM i e-seiling starter 30. januar!
Regattasesongen 2023 er rett rundt hjørnet. 30. januar starter det tredje norgesmesterskapet i e-seiling.

Vinteren ligger tung over landet med snø, is og vintermørke, men det gir egentlig ingen begrensninger for at du kan være med i årets første norgesmesterskap nå allerede i den første vintermåneden. NM i e-seiling starter 30. januar og varer utover vinteren! 

Å delta i mesterskapet vil garantert være en morsom og spennende adspredelse, og ikke minst en fin anledning til å holde seilkunnskap og «feeling» ved like. Du kan delta ved å bruke PC, nettbrett eller mobiltelefon gjennom appen Virtual Regatta Inshore.

Mesterskapet er rangert på linje med alle andre norgesmesterskap i seiling, og til vinneren vil det vanke en invitasjon til å delta i Mesternes Mester til høsten

Norgesmesterskapet i e-seiling består av en grunnserie og en avsluttende finale med de 20 beste fra grunnserien. Finalen finner sted 27. mars.

De fem regattaene i grunnserien arrangeres på disse dagene:

  • Mandag 30. januar
  • Onsdag 13. februar
  • Mandag 27. februar
  • Mandag 13. mars
  • Mandag 20. mars

I 2021 vant August Austefjord fra Grimstad. I 2022 var det nok en sørlending som gikk til topps, Jon August Houge fra Christianssands Seilforening. Foruten offisielle NM-medaljer, vanker det i år også pengepremier til bruk i Helly Hansen butikken til de tre beste. Vinneren får 6000 kroner, en annenplass gir 4000 og en tredjeplass gir 2000 kroner å handle for.

Påmelding skjer på Manage2Sail. Påmeldingsfristen er 28. januar, og NM i e-seiling er trolig det rimeligste NM-et du kan delta i. Startkontingenten er 200 kroner. Nå har du nesten en hel måned å trene på frem til start!