tirsdag, 17 januar 2023 13:47

To timer ingen ILCA-trenere og -seilere bør gå glipp av

Written by
ILCA-SEILING: Søndag 22. januar kl 19:00 er det etterutdanningsseminar for alle ILCA-trenere. ILCA-SEILING: Søndag 22. januar kl 19:00 er det etterutdanningsseminar for alle ILCA-trenere. FOTO: Morten Jensen
Søndag 22. januar blir det digitalt  og teknisk seminar om ILCA-seiling. «Hvordan seile fortere?» Det vil en av verdens beste ILCA-trenere gi råd om.

– Vi er utrolig heldige som har en av verdens aller beste ILCA-trenere, Anton Garrotte, som landslagstrener for ILCA 7.  Og for alle ILCA-trenere og -seilere i Norge er vi enda heldigere, fordi han nå vil holde et åpent trenerseminar for alle ILCA-trenere og -seilere, sier Iens Ludvig Høst, som er utdanningsansvarlig i Norges Seilforbund.

Anton Garotte er som kjent treneren til OL-medaljør Hermann Tomasgaard, og på seminaret vil Anton fortelle om hva du som trener kan gjøre for å få dine seilere til å seile en ILCA-jolle like fort som Hermann. Det vil handle både om seilteknikk og trim, og man vil kunne få verdifull kunnskap om hva som rører seg på øverste nivå når det gjelder ILCA-seiling. 

Det som rører seg i ILCA 7, vil lett være overførbart til ILCA 4 og 6, så det vil utvilsomt være mye å hente for alle – uansett hvor stor rigg man har satt på ILCA-jollen sin. 

– Seminaret er rettet mot trenere, men alle ILCA-seilere er velkomne til å delta, sier Iens Ludvig.

Seminaret starter kl 19:00 og er beregnet avsluttet kl 21:00.20190401 113402 MJP 2I SMØRØYET: Anton Garotte befinner seg midt i smørøyet når det gjelder ILCA-seiling, og han er trolig en den i verden som kan mest om ILCA-seiling. Så benytt sjansen til å høre hva han har å si! FOTO: Morten Jensen

Det første av flere seminarer

Seminaret er årets første i en rekke av tekniske etterutdanningsseminarer for trenere. Søndag 22. januar vil det handle om ILCA-seiling, Deretter følger et eget seminar om WASZP-seiling (5. februar), iQFOiL-seiling (12. februar), regattacoaching (5. mars) og om Optimist-seiling (19. mars).

– I trenerutdanningen fokuserer vi jo aller mest på trenerrollen, rolleforståelse, pedagogikk, psykologi, kommunikasjon og coaching.  Derfor er disse tekniske etterutdanningsseminarene så viktige.  Den tekniske treningen er, og vil alltid være, grunnstenen i i effektiv seiltrening.  Seilteknikk og treningsmetoder er på mange måter ferskvare og her har du en mulighet til å få med deg utviklingen, sier Iens Ludvig Høst.

For alle som skal ha kurset inn på trener-CVen sin, som obligatorisk etterutdanning, er det viktig å melde seg på seminaret på «minidrett.no» - man kan også komme direkte inn i TEAMS-møtet med linken her.