tirsdag, 17 januar 2023 14:19

Ledige plasser på assistenttrenerkurs

Written by
ASSISTENT-TRENER: Som assistenttrener kan du for eksempel hjelpe til under seilforeningenes sommercamper eller være assistent til en trener på ukentlige treninger. ASSISTENT-TRENER: Som assistenttrener kan du for eksempel hjelpe til under seilforeningenes sommercamper eller være assistent til en trener på ukentlige treninger. FOTO: Morten Jensen
Det er fortsatt ledige plasser på assistenttrenerkurset som starter mandag 23. januar. Dessuten: Aldersgrensen for å delta er senket fra 15 til 13 år.

Behovet for assistenttrenere er stort rundt om i seilforeningene. Å være en assistenttrener innebærer, som navnet indikerer, at du skal kunne bistå den ansvarlige treneren i treningsarbeidet i foreningen. 

En annen rolle mange assistenttrenere har, er at de er medhjelpere og instruktører under seilforeningenes årlige sommercamper for barn og unge. Mange unge seilere ser det å være instruktør på sommercampene som en velkommen sommerjobb og ditto ekstrainntekt. Og med en utdannelse som assistenttrener er man ekstra godt skodd for oppgaven. 

– Vi har som mål at alle som er instruktører på sommercampene, skal ha et assistenttrenerkurs i bunnen. Derfor håper vi mange vil benytte denne muligheten til å ta kurset, sier Emile Kathrin Vabø, som selv vil være kursleder.

Assistenttrenerkurset går over tre kvelder fra kl 18 til 21. Det starter mandag 23. januar og fortsetter tirsdag 24. og onsdag 25. januar. Deretter følger en praksisdag i egen forening når seilsesongen er i gang. I tillegg må deltagerne gjennomgå Norges Idrettsforbunds to e-læringskurs: «Aldersrelatert trening» og  «Barneidrettens verdigrunnlag». Det er ingen eksamen. Kursbevis blir utstedt etter gjennomført praksisdag og bekreftet gjennomgang av e-læringskursene.

– På assistenttrenerkurset legger vi vekt på at treneren skal være en god rollemodell og bli en god trener for barn. Det snakkes mye om sikkerhet  og ansvar, og om hvordan barna skal føle trygghet og mestring. Vi ønsker at de nyutdannete trenerne skal kunne overføre seilglede til barna, sier Emilie.

Hun forteller at de har senket nedre aldersgrense for å kunne delta på kurset fra 15 til 13 år. Praksis har vist at mange unge regattaseilere har et ønske om å hjelpe medseilere og ha sommerjobb på sommercampene.

Kravet for å kunne delta på kurset er for unge seilere at de har seilkunnskaper opp til regattanivå. For voksne deltagere er det ingen spesifikke forkunnskaper som kreves.

Påmeldingen skjer på Min Idrett og påmeldingsfristen er 22. januar.

– Det er ennå plasser som vi håper vil bli fylt opp, sier Emilie Kathrin Vabø.