onsdag, 25 januar 2023 10:46

Nå kan du bli direktedommer!

Written by
DIREKTEDØMMING: Direktedømming blir stadig mer aktuelt i regattaer, og nå byr muligheten til å utdanne seg til direktedommer seg. Bruk den! DIREKTEDØMMING: Direktedømming blir stadig mer aktuelt i regattaer, og nå byr muligheten til å utdanne seg til direktedommer seg. Bruk den! FOTO: Morten Jensen
31. januar starter et kurs i direktedømming myntet på aktive dommere som vil lære å dømme ute på banen.

Utviklingen går i retning av at mer og mer av dømmingen skjer ute på regattabanen, og ikke minst av den grunn er direktedommerkurset som innledes 31. januar kl 19 på Teams svært aktuelt.

Kurset strekker seg over to kvelder på Teams og en dag med fysisk kurs dersom man ønsker status som nasjonal direktedommer. For å bli regional direktedommer kreves de to Teamskveldene pluss en dose praksis som vil bli gjennomført i forbindelse med et av årets seilsportsliga-stevner.

De to fysiske dagene foregår 4. februar i Oslo og 5. februar i Bergen. Med andre ord; her er det gode muligheter for dommere i både øst og vest som vil sikre seg en videreutdanning.

Kurset holdes av de erfarne dommerne Karl Petter Haugen og Harald Sørensen. Påmelding skjer på Min idrett og kursavgiften er 1000 kroner, noe vanligvis foreningen du tilhører, betaler. MJM 202210140001 728KURSHOLDER: Harald Sørensen (bildet)vil holde direktedommerkurset sammen med leder av dommerutvalget, Karl Petter Haugen. FOTO: Morten Jensen

– Behovet for direktedommere er allerede betydelig, og med tanke på en fremtidig økning innenfor denne måten å dømme i regattaer, bør seilforeningene være aktive og oppfordre dommerne de har blant medlemmene sine til å delta. Ikke minst gjelder dette foreninger som har planer om å påta seg større arrangementer i fremtiden, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Av forkunnskaper kreves det at man allerede er dommer II, og det sises at det er en fordel med erfaring fra regattaer med direktedømming.

I kursbeskrivelsen av kurset sies det også: 

– Deltagerne må være skikket til å tilbringe lange dager på vannet i en RIB i all slags vær, samtidig som det forventes høy konsentrasjon og evne til å ta raske avgjørelser.

– Men dette er jo netopp beskrivelsen av en helt normal dag på sjøen for alle ivrige seilere, så det bør jo bare inspirere mange til å delta, kommenterer generalsekretæren.