torsdag, 12 mai 2022

SeilUT brer om seg i seil-Norge

Written by
UTHAVNER: Mange uthavner og lange, lyse netter venter turseilerne rundt om i landet. UTHAVNER: Mange uthavner og lange, lyse netter venter turseilerne rundt om i landet. FOTO: Jon Amtrup
Turseilingskonseptet SeilUt brer om seg, og stadig flere seilforeninger tilbyr det nå til sine medlemmer. For å gjøre arrangementet lett å administrere, fins det et enkelt, nettbasert system.

SeilUT går kort fortalt ut på å seile på tur og besøke havner. For hver havn du besøker, får du poeng, og etter endt sesong telles poengene opp. Kanskje venter det også en hyggelig premie eller oppmerksomhet – eller en avsluttende sammenkomst for alle som har deltatt. SeilUT har vist seg å være en veldig vellykket aktivitetsskaper i en gruppe av seilforeningenes medlemmer som gjerne utgjør foreningens passive medlemsgruppe.

Det hele startet i Molde Seilforening for noen år siden, og etter det har stadig flere seilforeninger omfavnet ideen. Noen foreninger gjør det helt i egen regi, andre har gått sammen om å lage et SeilUT-prosjekt.

Et system som heter Trimpoeng, har vist seg å være velegnet til å administrere det hele – til å telle poeng, fortelle om reglene og presentere de enkelte havnene som er valgt ut som poenggivende. Norges Seilforbund har en avtale med firmaet og har fått en gunstig pris på løsningen.

– Per i dag har vi seks foreninger som er i gang, og vi har flere som er på trappene, sier Sven Martin Erdal i Trimpoeng. 

Les mer om Trimpoeng.

Vil du vite mer om SeilUT, kontakt Thomas Nilsson.

SeilUT ble behørig presentert under NSFs klubbkonferanse tidligere i år der Tom Skrede i Ålesunds Seilforening fortalte om foreningens opplegg og erfaringer.

– SeilUT har skapt bedre samhold i foreningen, medlemmene har fått flere seilervenner og det er blitt større aktivitet, konkluderte Tom Skrede.

Les mer om innlegget og se hele forefraget hans.