torsdag, 14 juli 2022

VM-bronse til Lars Johan Brodtkorb

Written by
BRONSE: Lars Johan Brodtkorb vant bronse i verdensmesterskapet i Europajolle etter to spanske seilere. BRONSE: Lars Johan Brodtkorb vant bronse i verdensmesterskapet i Europajolle etter to spanske seilere. FOTO: Ylva Brodtkorb
Lars Johan Brodtkorb seilte inn til bronse i VM for Europajoller i Dournanez i Frankrike. Det var hans niende VM-medalje i klassen – på rad!

Lars Johan Brodtkorb fra Horten ødela på ingen måte sin fenomenale VM-statistikk i Europajolle-klassen da han seilte inn til bronsemedalje i årets mesterskap. Med den tok han sin niende VM-medalje på rad. Den første kom i 2013 da han vant sølv, og siden den gang har han vunnet hvert år bortsett fra i 2020, da det ikke ble avholdt noe mesterskap på grunn av korona-pandemien. Tre ganger er han blitt verdensmester.FB IMG 1657304042153FORNØYD: Til tross for at ledelsen glapp i de to siste seilasene, var Lars Johan Brodtkorb fornøyd med sin VM-innsats og sin niende individuelle VM-medalje i klassen. FOTO: Michael Svensson

Verdensmesterskapet i Dournanez ble preget av lite vind, noe som ikke er Horten-seilerens favoritt-forhold. Det til tross ledet han før den siste regattadagen, men to litt svake seilaser den siste dagen som det ble gjennomført seilaser, satte ham ned til en endelig bronseplass. 

Etter å ha fordøyd skuffelse over akkurat det, reiste han likevel fornøyd hjem med VM-medaljen i bagasjen.

I alt ble det gjennomført syv seilaser, noe som var færre enn planlagt. En av de fire regattadagene ble det ingen seilaser, og hver dag var det lite vind med store trykkforskjeller og mange vindskift. Dette førte til mye venting på at forholdene skulle bli gode nok til å kunne seile. At det var lang vei ut til regattabanen og at utsettingsrampen for jollene hadde liten kapasitet, gjorde ikke saken bedre. Det ble lange køer når de til sammen 146 seilerne skulle på vannet etter at et utsettingssignal var firt ned. En time og 20 minutter var tiden seilerne hadde på seg fra AP-signalet ble tatt ned til seilerne skulle være klare ved startlinjen.

I herreklassen deltok det hele 88 seilere og i dameklassen 58 seilere. I dameklassen ble Lars Johans søster, Nora, nummer 14.

Sergio Gomez fra seilgruppen i Hitra Idrettslag i Trøndelag ble nummer 37 i herreklassen som den andre norske deltageren der. To spanske seilere vant gull og sølv foran Lars Johan Brodtkorb, mens danske Anna Livbjerg vant gull i dameklassen. Det var etter sigende hennes tiende VM-gull i Europajolle. Storesøsteren Signe vant bronse i Europajolle i OL i 2004 der Siren Sundby vant gull.

Les også: VM-sølv til norsk Europajolle-lag

Trio e jolleTRE DELTAGERE: De tre norske deltagerne, fra venstre Sergio Gomez, Nora og Lars Johan Brodtkorb, kunne alle reise hjem med medaljer etter at de sammen vant sølv i lag-mesterskapet. FOTO: Ylva Brodtkorb